Blog Başlık

  • Temmuz 11, 2023

    “Matcha Çayı Kahve Yerine İyi Bir Alternatif mi?”

    Matcha, yüzyıllardır Asya'da popüler bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda, Batı dünyasında kahvenin mükemmel bir alternatifi olarak daha iyi bilinmeye başladı.

    Matcha, öğütülmüş yeşil çay yapraklarından yapılmış olup, kahvede bulunmayan birçok faydaya sahiptir. Aynı zamanda antioksidanlar, klorofil ve amino asitler açısından da zengindir.

    Matchanın içeriğinde bulunan kafein ve L-teanin birleştiğinde; size zihinsel odaklanmayı, farkındalık ve enerjiyi artırıcı, stresi azaltıcı ve zihinsel dayanıklılığı da yükseltici bir etki sağlar.

    Sakin bir uyanıklık ve yüksek düzeyde yaratıcılık kombinasyonuyla sizi gün boyunca sürdürülebilir enerjide tutarak genellikle kahvede görülen sinirlenme durumu ve çöküşleri de yaşatmaz.

    Matcha Çayı Kahve Yerine İyi Bir Alternatif mi?
  • Haziran 22, 2023

    “Rengarenk Bir Lansman: Tea Co. in Wonderland”

    Dünyanın farklı bölgelerinden özenle toplanan çayları siz tüketicilerimizle buluşturan Tea Co. ailesi olarak; yeni ambalajlarımızı tanıtmak amacıyla, 14 Haziran tarihinde “Tea Co. in Wonderland” konseptinde yazın enerjisiyle dolup taşan bir etkinlik düzenledik ve influencerlarla bir araya gelerek yaz mevsimine "merhaba" demenin keyfini hep beraber yaşadık.

    Renkli bir lansman konseptiyle tasarladığımız etkinlik alanımız, markamızı ve yeni ambalajlarımızı tanıtmak, aynı zamanda yaz sezonuna coşkuyla adım atmamızı sağlamak amacıyla sıcak yaz günlerini yansıtan enerji dolu renklerle süslendi.

     

     

    Tea Co. in Wonderland
  • Haziran 06, 2023

    Summer Detox Tea;  My Name is Lady T çayımızdan gelen çilek, ananas, papaya meyveleri, beyaz ve yeşil çay içeriğinin Blue Butterfly ile eşsiz kombinasyonundan oluşan lezzetli bir detoks içeceği olarak tercih edilmektedir.

    Summer Detox Tea Çayının Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

     

    Detoksifikasyon: Summer Detox Tea, vücuttaki toksinleri temizlemeye yardımcı olan doğal içeriklere sahiptir. İçerdiği çilek, ananas, papaya ve yeşil çay gibi meyveler ve bitkiler, antioksidanlar ve sindirim sistemini destekleyen enzimler açısından zengindir.

    Bu Yazın Favori Tarifi: “Summer Detox Tea”
  • Haziran 06, 2023

    Cold 911, portakal, greyfurt ve okaliptusun harika uyumunun yakalandığı bir bitki çayıdır. Tam bir kış çayı olmasının yanında bu harman ferahlatıcı tadıyla yaz aylarının da favorisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Cold 911 Çayının Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

     

    Sağlık Faydaları: Bu çay, birçok farklı ve sağlıklı bitkinin kombinasyonunu içerir. Antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan bu bitkiler, bağışıklık sistemini güçlendirmekte, sindirim sistemini destekleyebilmektedir. Katkı maddesi ve kimyasal içermeyen bir içecek seçeneği arayanlar için ideal olabilmektedir.

    cold911ıcedtea
  • Haziran 06, 2023

    Serinletici Bir Lezzet: “I am Not Basic Iced Tea”

    I am Not Basic, klasik siyah çayın bergamot ile aromalandırıldığı bir çay çeşididir. Karakteristik tadı ve ferahlatıcı aromasıyla çay severler arasında geniş bir hayran kitlesine sahip olan I am Not Basic yaygın olarak sıcak çay olarak içilse de, özellikle yaz aylarında serinletici bir içecek olarak soğuk çay şeklinde de tercih edilmektedir.

    I am Not Basic Çayının Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

     

    Benzersiz Aroma ve Tat: I am Not Basic çayının belirgin özelliği, bergamotun eşsiz aromasıyla harmanlanmış olmasıdır. Bu karakteristik aroma ve tat, çayı diğer çay çeşitlerinden ayıran ve birçok kişinin tercih etmesini sağlayan önemli bir faktördür.

    ıamnotbasicıcedtea
  • Aralık 28, 2023

    Müslin Bez Çaylar
  • Mayıs 08, 2023

    Gevşek Yaprak Çay Nedir?

    Gevşek yapraklı çay, çay poşetlerinde önceden paketlenmemiş daha büyük çay yapraklarıdır. Genellikle bir kutu veya teneke içinde gelir ve geleneksel çay poşetlerinde kullanılan toz ve küçük çay yaprağı kırıntılarının aksine bütün veya kırık çay yapraklarını içerir. Bu çay türü, çay yapraklarının daha büyük parçalar halinde bırakıldığı ve daha az işleme tabi tutulduğu için, genellikle daha taze bir tat ve daha zengin bir aroma sunar. Ayrıca, demleme sırasında çay yapraklarının suya daha fazla maruz kalması nedeniyle, daha yoğun bir çay deneyimi sağlayabilir. Gevşek yaprak çay, siyah çay, yeşil çay, beyaz çay gibi birçok farklı çay türü için bulunabilir.

    Gevşek Yaprak Çay
  • Mart 18, 2023

    Black Mango 

    Siyah çay ve yeşil çay, aynı bitkinin (Camellia sinensis) yapraklarından üretilmektedir. Aralarındaki fark, hasattan sonra yaprakların işleniş biçimidir. Yeşil çay yapraklarının soldurma ve kurutma işleminin süresi oldukça kısadır. Toplanan çay yaprakları oksijene maruz bırakılarak kimyasal reaksiyonlara izin verilir ve okside edilirek siyah çay elde edilir. Siyah çaya uygulanan oksidasyon, iki çay arasındaki renk ve tat farkının ana nedenidir. İki çay arasındaki en büyük fark; iyi işlenmiş ve demlenmiş siyah çayın 1 bardak kahvenin içerdiği kafein miktarının yaklaşık %50’si kadar kafein içerirken, yeşil çayda bu oran %10’a kadar düşmektedir.

    Siyah Çay
  • Mart 18, 2023

    Black Vanilla 

    Dünya’da ve Türkiye’de en çok tüketilen çay olan siyah çay, toplandıktan sonra beş aşamadan geçer. En önemli aşama, ilk aşama olan toplama aşamasıdır. Toplanan çayın, tazeliğini kaybetmeden fabrikalara ulaştırılması gerekmektedir. Çayın kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden bir tanesi budur. %70-80 arası su içeren yeni toplanmış çay yaprağı, soldurma işlemiyle metal bir levhanın üzerine serilen çay yaprakları, metal levhanın altından üstteki çay yapraklarına ısı verilerek su oranı %30 azaltılır. Bu sayede çay bitkisi yumuşar. Kıvırma aşamasında, bitkinin özsuyu hücre dışarısına çıkarılarak çay yapraklarının yüzeyine bulaştırılmaktadır. Bu işlemle beraber, çayda oksidasyon süreci başlar. Tek düze bir soldurma işlemi, kıvırmadaki başarı oranını artırır. Fermantasyon süreci, çay yaprağının havayla temas ederek kararmasıdır. Bu süreçte; çayda istenilen renk, parlaklık, koku ve aromanın elde edilmesi sağlanır. Çayın kalitesini belirleyen en önemli süreçtir. Son aşama olan kurutma, fermantasyon süreci tamamlandığında hala çayda bulunan %45-50 oranındaki suyun kurutulması işlemidir. Kurutma işleminin amacı, çay yaprağını fırınlayarak oksidasyonu sonlandırmak, kazanılan özelliklerin yitirilmesine engel olmaktır. Çayın fırında kalma süresi, üretim kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdendir.

    Black Vanilla
  • Mart 18, 2023

    Emperor Sevens

    Siyah çay; Camellia Sinensis bitki türlerinin yapraklarından, tomurcuklarından ve yumuşak dallarından kabul edilebilir. Geçtiği aşamalardan sonra kendisine has görünüş, renk ve kokuda olan siyah çay çeşitleri, dünyada en çok tercih edilen çay çeşitlerindendir. Oksitlenme süresi bakımından diğer çaylardan ayrılır. Tat ve koku olarak oldukça yoğundur.

    Siyah Çay
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR