Soğuk Algınlığı Dönemlerinde Bağışıklığınızı Destekleyecek Bitki Çayları Hangileridir?

Soğuk Algınlığı Dönemlerinde Bağışıklığınızı Destekleyecek Bitki Çayları Hangileridir?

Soğuk Algınlığı Dönemlerinde Bağışıklığınızı Destekleyecek Bitki Çayları Hangileridir?

Mevsim geçişleriyle beraber kendini gösteren soğuk algınlığı süreçlerinde kesin bir tedavi yöntemi olmamakla beraber bitki çayları sıklıkla tercih ediliyor. Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemi zayıflayabiliyor ve kişinin vücut direnci azalabiliyor. Soğuk havanın da etkisiyle yorulan bedeninizi birbirinden lezzetli bitki çaylarını yudumlayarak rahatlatabilirsiniz.

Grip semptomlarını hafifletmek ve bağışıklığınızı güçlendirmek adına bitki çaylarını deneyebilir, sıcak içimiyle boğazınızı yumuşatabilirsiniz. Bitki çaylarının grip ve nezle üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair bilimsel bir kanıt olmasa da zengin vitamin içerikleriyle bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırabildikleri söylenmektedir.

meyve, iç mekan, duvar, kabak, squash oyunu içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Bağışıklığı Destekleyen Bitki Çayları Nelerdir? 

Hem ruhen hem de bedenen kışa hazırlık yapmak istediğinizde ilk akla gelen, pratik kullanımıyla bitki çayları oluyor. Bağışıklığı destekleyerek kış aylarında içinizi ısıtan bitki çayları genelde ıhlamur, adaçayı, zencefil olarak bilinse de zengin içeriklere sahip pek çok çay çeşidi bulunmaktadır.

Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar bulaşıcı olduğundan havanın soğuması ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artmasıyla kış aylarında yaygın olarak görülmektedir. Soğuyan havayla beraber “Gribe iyi gelen çaylar, Soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları” gibi sorular da artmaktadır.

Ihlamur Çayı;  Ihlamur çayı ıhlamur ağacının yaprak ve çiçeklerinin kurutulmasıyla üretilen bitkisel bir içecektir. Ihlamur çayı, sıcak veya soğuk olarak tüketime uygun olmakla beraber çiçeksi bir tada sahiptir.

Ekinezya Çayı;  Ekinezya çayı doğal bir bağışıklık sistemi güçlendiricisi olarak görülmektedir.  Ekinezya çayında vitamin ve mineral bir arada bulunur. Ekinezya çayı; Bakır, Demir, Magnezyum, A Vitamini, C Vitamini gibi pek çok bileşenle zengin bir içeriğe sahiptir.

 Zencefil Çayı; Kış aylarının vazgeçilmez besini olarak görülen zencefil, demlenerek çay olarak tüketime oldukça uygundur. Bal ve limon ile desteklenerek tercih edilen bu çay soğuk günlerde bağışıklık güçlendirmeye yardımcı olur.

Tea Co. olarak en sevilen kış harmanlarımızı bu yazıda sizinle paylaşıyoruz.

Portakal ve Okaliptuslu Bitki Çayı; Elma, böğürtlen, okaliptüs yaprakları, portakal ve mandalina dilimlerinin mükemmel uyumu ve zengin içeriğiyle kış aylarının en çok tercih edilen bitki çayları arasında geliyor. Cold 911; freezy-dried teknolojisiyle kurutulmuş meyve ve bitkilerden oluşarak aroma ve tat anlamında herhangi bir kayıp yaşamadığınız bir çay deneyimi sunuyor. Dökme ambalajlardaki Cold 911’ i her demlediğinizde eşsiz meyve kokuları eşliğinde çayın yoğun aroma ve tadını yudumlayabilirsiniz.

Tarçın ve Karanfilli Siyah Çay; Tarçın, karanfil, kakule, zencefil gibi baharatların siyah çayla harmanlanmasından gelen tadıyla soğuk kış günlerinde içinizi ısıtıyor. Baharat notalarıyla nezle dönemlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Siyah çaydan gelen uyandırıcı etkisiyle harika bir sabah çayı olan bu çay güne zinde bir başlangıç yapmak isteyenlerin de en sevdiği tatlardan oluyor.

sofra takımı, masa, kahve fincanı, yemek servis takımı içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturulduBalkabaklı Roybos Çayı; Balkabağı parçaları, tatlı kavun küpleri ve ısırgan otunun eşsiz karışımı ve kafeinsiz içeriğiyle kış akşamlarının vazgeçilmez çayı oluyor. Genellikle sıcak olarak servis edilen bu çay, süt veya krema eklenerek de içilebiliyor. Bu çay, sıcak ve tatlı baharat notaları ile tanınıyor. Pumpkin spice çayı balkabağı aromalı lezzeti ile içenlere sıcak bir esinti ve nostalji hissiyatı yaşatıyor.

Kış aylarında bağışıklığınızı destekleyerek, soğuk günlerde sizi sıcacık tutacak çaylarımızı bir araya getirdiğimiz “Immunity Boosting” setimizi de ayrıca inceleyebilirsiniz.

“Immunity Boosting Set” kışın kendini hissettirdiği bu dönemde bağışıklığımızı yükseltip, geçiş dönemlerinden olumsuz etkilenmemek bir araya getirdiğimiz 3 özel çay içermektedir.

Bu çayların içerikleri ve kullanım zamanları aşağıdaki gibidir;

Sabah Çayı olarak Destiny’s Chai; Siyah çay(Pu Erh Çayı), karanfil, zencefil, kakule, tarçın, karabiber içeriğiyle güne zinde bir başlangıç yapmak için etkili bir çaydır.

Günlük çay olarak Cold 911; Elma, Havuç, Böğürtlen, Okaliptüs Yaprakları, Pancar, Hibiskus Çiçekleri, Limon Otu, Dondurularak Kurutulmuş Portakal Dilimleri, Dondurularak Kurutulmuş Mandalina Dilimleri içeriğiyle gün içerisinde hem enerji toplamaya hem de vitaminleri almaya yardımcı olur.

Akşam çayı olarak Pumpkin Spice; Rooibos, tatlı kavun, elma, ısırgan otu yaprakları, dondurularak kurutulmuş balkabağı, ayçiçeği yaprakları içeriğiyle gün sonu yorgunluğunu kafeinsiz tatlarla çıkarmaya yardımcı olur.

iç mekan, vazo, masa, duvar içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturulduSoğuk Algınlığı Dönemlerinde Bağışıklığınızı Destekleyen Bitki Çayları Tarifleri 

Bitki çayı çeşitleri oldukça fazla seçeneğiyle pek çok tarife eşlik etmektedir. Tea Co. olarak en sevilen 2 bitki çayı tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Kış aylarının en çok tercih edilen çaylarından Destiny’s Chai; Chai Tea Latte tariflerinde sıklıkla kullanılıyor. 5 gr (2 tatlı kaşığı) Tea Co. Destiny’s Chai çayını 250 ml sıcak suda demliyor, demleme aşamasından sonra sütle buluşturuyorsunuz. İsteğe bağlı olarak tarçın ve kakule ekleyerek aromayı kuvvetlendirebilirsiniz.

Mevsim değişikliklerinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olacak çok sevilen bir tarifimiz var. 5 gr (2 tatlı kaşığı) Tea Co. Cold 911 çayını 250 ml sıcak suda demliyorsunuz. Demleme aşamasından sonra bal ve tarçın ekleyerek antioksidan içeriğini arttırabilirsiniz.

Etiketler: Grip, soğuk algınlığı, bitki çayı, kış çayı
Ocak 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR