Black Mango

Black Mango

Black Mango

Siyah çay ve yeşil çay, aynı bitkinin (Camellia sinensis) yapraklarından üretilmektedir. Aralarındaki fark, hasattan sonra yaprakların işleniş biçimidir. Yeşil çay yapraklarının soldurma ve kurutma işleminin süresi oldukça kısadır. Toplanan çay yaprakları oksijene maruz bırakılarak kimyasal reaksiyonlara izin verilir ve okside edilirek siyah çay elde edilir. Siyah çaya uygulanan oksidasyon, iki çay arasındaki renk ve tat farkının ana nedenidir. İki çay arasındaki en büyük fark; iyi işlenmiş ve demlenmiş siyah çayın 1 bardak kahvenin içerdiği kafein miktarının yaklaşık %50’si kadar kafein içerirken, yeşil çayda bu oran %10’a kadar düşmektedir.

Siyah çay, dünyada ve ülkemizde en çok tüketilen çay çeşitidir. Diğer çaylara göre daha güçlü bir aromaya sahiptir. Black Mango’nun temelindeki siyah çay; Sri Lanka olarak bilinen tropikal ada ülkesinin yüksek dağlarından toplanan büyük çay yapraklarından elde edilir. 1000 – 2000 metre yükseklikten toplanan bu çay; yetiştirildiği iklim sebebiyle kaliteli bir aromaya sahiptir. Hindistan’da yetişen bu özel siyah çay yapraklarının; özellikle yetiştiği bölgelerde oldukça popüler olan mangonun eşsiz lezzeti ve ayçiçeği yaprakları ile harmanlanması ile bu lezzetli aromalı çay, elde edilir.

Bu güne kadar; kokteyller, tatlılar ve dondurmalarda sıkça kullanılan tropikal meyveler, bu kez siyah çay ile bileşerek egzotik bir deneyim sunmaktadır.

Etiketler: Siyah Çay
Mart 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR