Black Vanilla | Tea Co.

Black Vanilla | Tea Co.

Black Vanilla 

Dünya’da ve Türkiye’de en çok tüketilen çay olan siyah çay, toplandıktan sonra beş aşamadan geçer. En önemli aşama, ilk aşama olan toplama aşamasıdır. Toplanan çayın, tazeliğini kaybetmeden fabrikalara ulaştırılması gerekmektedir. Çayın kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden bir tanesi budur. %70-80 arası su içeren yeni toplanmış çay yaprağı, soldurma işlemiyle metal bir levhanın üzerine serilen çay yaprakları, metal levhanın altından üstteki çay yapraklarına ısı verilerek su oranı %30 azaltılır. Bu sayede çay bitkisi yumuşar. Kıvırma aşamasında, bitkinin özsuyu hücre dışarısına çıkarılarak çay yapraklarının yüzeyine bulaştırılmaktadır. Bu işlemle beraber, çayda oksidasyon süreci başlar. Tek düze bir soldurma işlemi, kıvırmadaki başarı oranını artırır. Fermantasyon süreci, çay yaprağının havayla temas ederek kararmasıdır. Bu süreçte; çayda istenilen renk, parlaklık, koku ve aromanın elde edilmesi sağlanır. Çayın kalitesini belirleyen en önemli süreçtir. Son aşama olan kurutma, fermantasyon süreci tamamlandığında hala çayda bulunan %45-50 oranındaki suyun kurutulması işlemidir. Kurutma işleminin amacı, çay yaprağını fırınlayarak oksidasyonu sonlandırmak, kazanılan özelliklerin yitirilmesine engel olmaktır. Çayın fırında kalma süresi, üretim kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdendir.

Vanilya, tropikal ülkelerde yetişen bir bitki türüdür. Dünyda safrandan sonra en pahalı ikinci baharattır. Çok az yağ içeren vanilya da kolekstrol yoktur. İçerisinde bulunan meyve glikoziti sayesinde hoş bir kokuya sahiptir. Ateş düşürme özelliği vardır, solunum yollarını temizler ve mide yatıştırıcısı olarak kullanır. Vücuda kuvvet veren ve sinirleri yatıştıran bu bitki; aromaterapi seanslarında vücudu rahatlatma ve gevşetme amacıyla kullanılır.

Black Vanilla, bu beş özel aşamadan geçerek üretilen siyah çayın bir harmanı olan bir siyah çay çeşidi ve bütün baharatların kraliçesi olarak kabul edilen vanilyanın harmanlanması ile elde edilir. Zarif ve popüler tadı ile çay keyfine farklı bir lezzet anlayışı getirir. Bu aromalı lezzet, gün boyu kendinizi özel hissetmenizi sağlar.

Etiketler: Black Vanilla
Mart 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR