Emperors Seven

emperor-sevens

Emperor Sevens

Siyah çay; Camellia Sinensis bitki türlerinin yapraklarından, tomurcuklarından ve yumuşak dallarından kabul edilebilir. Geçtiği aşamalardan sonra kendisine has görünüş, renk ve kokuda olan siyah çay çeşitleri, dünyada en çok tercih edilen çay çeşitlerindendir. Oksitlenme süresi bakımından diğer çaylardan ayrılır. Tat ve koku olarak oldukça yoğundur.

Yaklaşık 5000 yıl önce Çinliler tarafından keşfedilen, yine Camellia Sinensis adlı bitkinin yapraklarından elde edilen yeşil çay; yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan yeşil çay; zayıflamaya yardım eder, kan basıncını düzenleyerek tansiyon problemlerini azaltır, damar tıkanıklığını engeller, şeker hastalığına karşı korur ve dişte biriken tartar oluşumunu engeller.

Hem yeşil çayda hem de siyah çayda kafein bulunmaktadır, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.

Siyah çay ve yeşil çayın, gül ve ayçiçeği yapraklarıyla harmanlanması sonucunda Emperors 7, elde edilir. Orta Çağ’dan beri mükemmelliğin sembolü olan yedi sayısı; içerik bakımından oldukça zengin olan bu çaya ismini vermiştir.

Etiketler: Siyah Çay
Mart 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR