Matcha - Toz Yeşil Çay
Matcha - Toz Yeşil Çay
Matcha - Toz Yeşil Çay

Matcha, Japonya'dan ithal edilen bir yeşil toz çaydır. Diğer yeşil çaylar dünyanın her bölgesinde yetişebilirken, matcha Japonya'ya özgüdür. Japon çay kültürünün kalbi olan matcha, yüzlerce yıldır geleneksel Japon çay seremonilerinde kullanılmaktadır.

Sağlık üzerine birçok etkisi ile ünlü olan matcha, besin değerleri, antioksidanlar, lif ve klorofil bakımından zengindir. Matcha'nın sağlık üzerindeki yararı, diğer yeşil çaylardan çok daha fazladır çünkü matcha ile yalnızca demlenmiş suyu değil çay yaprağının tamamını sindiririz. Bir bardak matcha besin değeri ve antioksidan içeriği açısından 10 bardak yeşil çaya eşdeğeridir.

Aynı zamanda akıl dinlendirici olarak bilinen matcha, bir amino asit olan L-theanine içerir. Bu nedenle, matcha bir ruh halinizi de düzenler. Matcha'nın amino asidi, kafein ile kombine edildiğinden, Budist keşişler tarafından meditasyona yardımcı olması amacıyla tüketilir.  Matcha’nın tadına ayırt edici özelliğini veren madde, içerisinde bulunan amino asitlerdir. Zengin bir kremalı ağız hissi ile karakterize edilen ve beşinci tat ya da umami olarak bilinen kendine özgü lezzetinin sebebi amino asitler ve klorofildir.  Geleneksel Japon yöntemi ile çırpılarak hazırlanan bir matcha, tam gövdeli bir yeşil çaydır.. 

Nasıl hazırlamalı?

Sıcaklık: 60-65 C

Süre: 20-25 dk

Miktar: 2 gr

Su Miktarı: 250 ml

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR