Matcha 101

MATCHA ÇAYI

Matcha, tencha adı verilen gölgede yetişen yeşil çayın taş değirmenlerde ince bir toz haline getirilmesiyle üretilen geleneksel bir Japon Yeşil Çay tozudur.
Matcha kalitesi büyük ölçüde çay ağacı çeşidine, gölgeleme tekniğine ve kullanılan toplama standardına bağlıdır… Matcha, tencha adı verilen gölgede yetişen yeşil çayın taş değirmenlerde ince bir toz haline getirilmesiyle üretilen geleneksel bir Japon Yeşil Çay tozudur. Kalitesi büyük ölçüde çay ağacı çeşidine, gölgeleme tekniğine ve kullanılan toplama standardına bağlıdır. Matcha, özenli, sanatsal, Zen`den esinlenen Japon Çay Töreni chanoyu sırasında hazırlanan ve sunulan bir çay olarak zengin bir kültürel geleneğe sahiptir. Matcha çaylar arasında benzersizdir, çünkü matcha içtiğimizde, taze yeşil çay yaprağının kendisini, öğütülmüş ve çırpılarak enerjisi yükseltilmiş, ferahlatıcı bir kase olarak tüketiriz.

Üst sınıf  Tea Co. Matchamız, umami tatlılığı, kremamsı tadı ve canlandırıcı
enerjisi ile ilk bahar tencha hasadından elde edilir. Tea Co. Matchayı Cha No
Yu adı verilen geleneksel yöntemle hazırlamak için bir kase ve bamboo çırpıcı
yeterlidir.

Geleneksel tencha üretimi için hasattan 3-4 hafta önce çay bahçesinin
gölgelenmesini gerekir. Bu işlem, klorofil miktarını yükseltir ve matcha'nın
eşsiz enerjisinden sorumlu L-theanine ve diğer uyarıcı amino asitleri artırır.
Tencha, aşağıdaki özelliklere sahiptir:
– düşük tanen
– yüksek kafein
– zengin lezzet ve umami tat

MENŞEİ
Japonya

HAZIRLIK
Tea Co. Matcha – 2 gr | 1 Çay Kaşığı
Su – 75 ml – 85°C
15 Saniye Çırpma

TADIM NOTLARI
-Umami
-Kremamsı
-Canlandırıcı

İÇİNDEKİLER
Japon Yeşil Çayı – Tea Co. Matcha

GELENEKSEL DEMLEME
Kase(CHAWAN) ye 1 çay kaşığı (2gr) Tea Co. Matcha yı koyun.
85°C deki 75 ml suyu ekleyin. Tea Co. Bambu Çırpıcı (CHASEN) kullanarak pürüzsüz, zengin köpük elde edene kadar çırpınız. Afiyet olsun!!

Share:

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir